Na Zadarskom sveučilištu promocija 211 diplomiranih profesora

U SVEČANOJ dvorani zadarskog Sveučilišta danas je promovirano 211 diplomiranih profesora različitih humanističkih znanosti.

Riječ je o prvoj skupini visokoškolskih akademskih građana, u čijim će diplomama pisati da su studirali na zadarskom Sveučilištu, koje je nedavno utemeljeno.

Diplomante, njihove prijatelje i roditelje pozdravila je prorektorica Sveučilišta dr. Erma Ivoš.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnji je dan, kada vi primate diplomu, za pamćenje jer ste prvi naraštaj nakon davne godine 1396., kada je upravo u Zadru utemeljeno prvo sveučilište u Hrvata, koji je diplomirao na zadarskom Sveučilištu. Na vama je odgovornost da časno, moralno i dostojanstveno nosite titulu akademskih građana", rekla je prorektorica dr. Erma Ivoš.

Inače, iz Ureda Rektorata Sveučilišta u Zadru danas je priopćeno da je na sinoćnjoj sjednici Senata Sveučilišta u Zadru dosadašnji privremeni rektor dr. Damir Magaš izabran za rektora Sveučilišta. Od 20 članova Senata za njega je glasovalo njih 19, a protukandidat dr. Pavo Živković odustao je uoči same sjednice od kandidature.

Dr. Damir Magaš rođen je 1953. u Zadru, završio je Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, Geografski odjel, a doktorirao je 1992. Utemeljitelj je Studija za geografiju na zadarskom Sveučilištu. Objavio je više od sto stručnih i znanstvenih radova. Na dužnost dekana izabran je do 2007.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara