Na zagrebačkom Sveučilištu još gotovo tri tisuće slobodnih mjesta

NA SVEUČILIŠTE u Zagrebu u ljetnom razradbenom roku upisalo se 10.825 studenata, a za rujanski je rok ostalo još 2.972 slobodna mjesta, rekao je prorektor Sveučilišta za nastavu Vjekoslav Jerolimov na današnjoj konferenciji za novinare.

Od upisanih studenata, uz potporu države studirat će 6441, uz plaćanje 3093, stranih državljana je 32, a izvanrednih studenata 1259.

Od preostalog broja slobodnih mjesta, 648 ih je za studiranje uz potporu države, 1002 uz plaćanje, 386 za strane državljane i 936 za izvanredne studente.

Obrađeni podaci o upisima pokazuju kako u odnosu na prošlu akademsku godinu, kada je u ljetnom razradbenom roku upisano 10.665 studenata, a preostalo je 2.721 slobodno mjesto, nije došlo do nekih značajnijih ili neočekivanih brojčanih pomaka, ustvrdio je Jerolimov.

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu ima čak 280 mjesta i to za studiranje uz potporu države 59, uz plaćanje 175, te 46 mjesta za strane državljane. Velik broj slobodnih mjesta ima i na Fakultetu prometnih znanosti - 52 uz potporu države, 100 uz plaćanje, 19 za strane državljane, te 80 za izvanredne studente. Mjesta ima i na varaždinskom Geotehničkom fakultetu, Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, te tekstilno-tehnološkom fakultetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od društvenih fakulteta dosta je mjesta ostalo na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike - 212, te na Katoličko-bogoslovnom fakultetu gdje ima još 219 mjesta.

Najveće prebacivanje upisnih kvota bilo je na najmasovnijim fakultetima - Ekonomskom i Pravnom, što je posljedica većeg broja kandidata s istim brojem bodova.

Jerolimov je ustvrdio kako broj pritužaba niti ove godine nije bio velik, te se rješavao odmah na fakultetima.

Prijave za prvi jesenji razradbeni rok primat će se od 1. do 3. rujna, dok je drugi rok 14. rujna.

Na konferenciji za novinare rečeno je kako je temeljem odluke Ministarstva znanosti obrazovanja i športa produžen rok za realizaciju stambenih kredita po subvencioniranoj kamatnoj stopi do 30. rujna 2004. Kredit mogu realizirati zaposlenici koji su pravodobno podnijeli zahtjev i stekli pravo na subencionirani kredit do 31 prosinca 2003., ali ga nisu realizirali.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara