Na Zavižanu pao snijeg!

IAKO smo tek pri kraju mjeseca kolovoza, na Zavižanu je uz temperaturu od 1 stupnja Celzijusa pao i slab snijeg, objavljuje Crometeo.info.

U drugim dijelovima Hrvatske zabilježeno je pravo jesensko vrijeme. Hrvatsku ponovno zahvatila ciklona sa vlažnim i hladnim zrakom. Naoblačenje je zahvatilo veći dio Hrvatske već u noći, počela je kiša koja je mjestimice bila i obilnija.

Jutro je osvanulo kišovito i prohladno diljem unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu te u sjevernoj Dalmaciji. Sredinom dana i srednju Dalmaciju je zahvatila kiša praćena burom, a poslijepodne to će se proširiti do juga, predviđa Crometeo.

U unutrašnjosti je palo uglavnom između 20 i 30 litara kiše po kvadratnom metru, na Jadranu ponegdje i više. U 8 sati ujutro najviše kiše izmjereno je na Zavižanu gdje je protekle noći palo 49 litara kiše. U susjednoj Sloveniji na Kredarici napadalo je 15 cm snijega, slično kao i u alpskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu dana dana očekuje se postupno smirivanje vremena uz prestanak oborina i djelomično razvedravanje sa zapada.

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare ponegdje i olujna bura, na moru sjeverozapadnjak.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara