Na zavodu za sudsku medicinu identificirana tri od šest posmrtnih ostataka

NA ZAVODU za sudsku medicinu u Zagrebu danas su identificirana tri od šest posmrtnih ostataka hrvatskih branitelja i civila nestalih u Domovinskom ratu, ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica u Sisačko-moslavačkoj i Vukovarskosrijemskoj županiji.

Od pozvanih šest obitelji žrtava tri su klasičnom metodom potvrdile identitet osoba koje su se vodile kao nestale. Jedna obitelj nije došla na identifikaciju, a dvije nisu željele potvrditi identitet pa će se za njih provesti dodatno vještačenje metodom analize DNA, rekao je predstojnik Vladina Ureda za zatočene i nestale pukovnik Ivan Grujić.

Dodao je da se nakon današnje identifikacije na popisu nestalih nakon Domovinskog rata vode još 1273 osobe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno je oko pet stotina ekshumiranih, ali neidentificiranih posmrtnih ostataka koje je teško identificirati jer nemamo podatke o njihovoj rodbini čije bismo uzorke DNA mogli usporediti s posmrtnim ostatcima ekshumiranih, naglasio je Grujić.

Istaknuvši kako su otegotna okolnost obavijesti o mogućim mjestima masovnih grobnica, Grujić je još jednom pozvao sve koji bilo što znaju o mjestima mogućih masovnih grobnica da se jave Uredu za zatočene i nestale ili na anonimni telefon 062 111 111.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara