Nabujale rijeke ugrožavaju sjeverozapadni dio Republike Srpske

NABUJALE rijeke ugrožavaju u ponedjeljak navečer naseljena područja sjeverozapadnog dijela Republike Srpske, a osim središta i rubinih dijelova Banja Luke, ugrožene su i općine Prijedor, Laktaši, Čelinac i Srbac.

Banjalučka gradska uprava u stalnom je zasjedanju, a gradonačelnik Dragoljub Davidović je izjavio da za sada još neće proglasiti stanje elementarne nepogode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rijeka Vrbas u Banja Luci je poplavila nekoliko desetaka domova u naselju Dolac, u samom središtu grada, slično stanje je i kilometar nizvodno u naselju Borik, a osobito kritično je na sjevernom rubu grada u naselju Trapisti.

U općini Laktaši, dvadesetak kilometara sjeverno od Banja Luke, bujice su poplavile desetke kuća i velike površine pod usjevima, a slično je i u općinama Čelinac i Prijedor.

"Ova noć bi mogla biti posebno kritična, na svim ugroženim točkama su vatrogasne postrojbe i policija, evakuirano je više od 200 obitelji, a u slučaju potrebe angažirat će se i vojska", rekao je novinarima minsitar za javnu upravu Republike Srpske Slaven Pekić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara