Načelnik Krašića osumnjičen da je oštetio općinu za oko 1,2 milijuna kuna

Načelnik Općine Krašić Matija Ilijanić (46) osumnjičen je da je bez javnog natječaja prodao općinsko zemljište, na kojemu je izgrađen golf teren i hotel ´Dolina kardinala´, i tako oštetio Općinu za gotovo 1,2 milijuna kuna.

Zagrebačka policija izvijestila je danas da je protiv krašićkog općinskog načelnika podnijela kaznenu prijavu i posebno izvješće zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je zlouporabio ovlasti u gospodarskom poslovanju. Policija je pritom samo objavila dužnost i godište osumnjičenog, ali ne i identitet.

Ilijanića policija tereti da je bez javnog natječaja kao načelnik općine Krašić potpisao ugovor o prodaji općinskog poljoprivrednog zemljišta tvrtki ´Rimm šport´ na osnovu kojega se ta tvrtka uknjižila kao vlasnik zemljišta.

Ugovor je bio vrijedan dva milijuna i 200 tisuća kuna, no kupac ´Rimm šport´ je platio samo milijun i 12 tisuća kuna, pa je time, tvrdi policija, Općina Krašić oštećena za milijun i 188 tisuća kuna.

Iz njegova ureda doznaje se da je Ilijanić nedavno operiran i da se nalazi na bolničkom liječenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlasnik ´Rimm športa´ Matej Majić potvrdio je da je njegova tvrtka uplatila samo dio iznosa za kupljeno zemljište na kojem je izgrađen golf teren i hotel ´Dolina kardinala´, no, odbacio je tvrdnju policije da je Općina Krašić pritom oštećena.

´Ugovor o kupnji zemljišta bio je zakonit i transparentan´, kazao je Majić Hini.

On, naime, tvrdi da je s Općinom Krašić dogovoreno da jedan dio ugovornih obveza plate u novcu, a da drugi otplate kroz radove na infrastrukturi u mjestu Mirkopolje, odnosno izgradnju vodovoda i kanalizacije.

Tvrdi da to nije odrađeno jer su više godina čekali brojne dozvole za gradnju.

Ne želeći komentirati kaznenu prijavu protiv Ilijanića, donačelnik Općine Krašić Stjepan Cipunić kazao je da nije znao za prodaju zemljišta sve dok mještani nisu donijeli dokumentaciju da je zemlja prodana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara