Načelnik Primoštena: DORH podupire političku zaštitu stranih kapitalističkih okupatora

Načelnik Primoštena: DORH podupire političku zaštitu stranih kapitalističkih okupatora

NAČELNIK općine Primoštena Stipe Petrina tvrdi da Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku radi protiv jedinica lokalne samouprave te da zastupa isključivo interese krupnog kapitala i velikih državnih tvrtki kao što su Odašiljači i veze, piše Slobodna Dalmacija. Odašiljači i veze tako, prema mišljenju Petrine, imaju pomoć i Uskoka, koji se zbog toga slobodno može preimenovati u "Ured za motiviranje i generiranje organiziranog kriminala".

Ovakve reakcije prvog čovjeka Primoštena uslijedile su nakon Uskokovog odbacivanja kaznene prijave koju je Općina zbog zloporabe položaja i ovlasti podnijela protiv zamjenika Općinskog državnog odvjetništva Zorana Tešulova i zamjenika županijskog državnog odvjetnika Emilija Kalabrića.

Cijela priča počela je još prije dvije godine. Tada su mobilni operateri i Odašiljači i veze odbili platiti komunalnu naknadu i naknadu za korištenje lokalnog puta. Potom je, odlukom Općinskog poglavarstva, komunalni redar naložio da se s javne površine uklone električni stupovi zbog čega su postrojenja na brdu Gaj ostala bez električne energije, a primoštensko područje bez televizijskog i radijskog signala.

Sukobljene strane su pokrenule nekoliko sudskih sporova, dok je šibensko Državno odvjetništvo u travnju prošle godine pokrenulo istragu protiv Petrine i komunalnog redara Gorana Furčića. Teretilo ih se za kazneno djelo protiv opće sigurnost ljudi i imovine, zbog čega je pričinjena šteta od oko 300 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"DORH podupire političku zaštitu stranih kapitalističkih okupatora"

"Uskok se ne bi trebao stavljati na stranu DORH-a koji podupire političku zaštitu stranih kapitalističkih okupatora i monopolista kojima je u Hrvatskoj sve dopušteno", mišljenja je Petrina dodajući kako je očito da se "legitimna zaštita interesa lokalne zajednice tumači kao samovolja lokalnih čelnika, a tvrtkama Odašiljači i veze i T-mobileu daje se zeleno svjetlo za korištenje nelegalnog priključka na struju i podupire ih se u neplaćanju Zakonom propisanih naknada".

Zbog ovakvog stava, ističe Petrina, riskira kaznenu prijavu. Protestno pismo, koje sadržava optužbe na račun DORH-a u Šibeniku i Uskoka, uputio je na adresu glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, Uskoku, Odboru za predstavke i pritužbe, Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, HHO-a te Amnesty International-u.

Ig.M.
Foto: HR Foto

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara