Načelnik PU Grbić: U Opatiji nema pada opće sigurnosti

NAČELNIK Policijske uprave primorskogoranske Oliver Grbić u današnjem priopćenju za javnost, pozivajući se na statističke podatke, navodi da na opatijskom području u posljednje vrijeme nije zabilježen pad opće sigurnosti zbog počinjenja kažnjivih djela, ali da slučajevi dvaju napada na strane turistice i napad na opatijskog zlatara svakako utječu na osjećaj sigurnosti.

Grbić u priopćenju navodi da su u prva četiri mjeseca ove godine prijavljena 174 kažnjiva djela na području opatijske policijske postaje, od kojih je rasvijetljeno 130 djela, ili 74 posto. U istom razdoblju prošle godine počinjena su 204 kažnjiva djela, od kojih je razriješeno 79 posto.

Nadalje je naveo da opatijsko područje u prva četiri mjeseca ove godine sudjeluje s 9 posto u ukupnom broju kažnjivih djela na području Primorsko-goranske županije, a razriješenost djela je za gotovo pet posto veća u Opatiji nego u ostatku županije (75 prema 70 posto).

Grbić je podsjetio na uspješno rasvjetljavanje razbojstva u kojemu je smrtno stradala talijanska turistica Bruna Falezza te je dodao da se intenzivno radi na rasvjetljavanju razbojstva nad izraelskom državljankom Margarettom Grunberg.

Načelnik PU primorsko-goranske istaknuo je i da je zbog razbojstva u zlatarnici u središtu Opatije 21. svibnja, u kojemu je teško ozlijeđen vlasnik Mark Sokoli, formiran tim policijskih službenika koji poduzima izvidne radnje.

Grbić je naveo da je po dosadašnjim saznanjima u tom razbojstvu sudjelovalo najmanje dvoje razbojnika. Sokoli je, po Grbićevim riječima, u teškom stanju, ali za sada izvan životne opasnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara