Načelnik PU Rimac: Situacija u PPK Valpovu pod kontrolom

DJELATNICI Policijske uprave osječkobaranjske i dalje obavljaju izvidne radnje kako bi utvrdili sve činjenice koje su dovele do sinoćnjeg incidenta u PPK Valpovu, u kojem je u fizičkom sukobu radnika kombinata i zaštitara tvrtke "Borbaš" ozlijeđeno deset osoba, izvijestio je danas načelnik Ureda načelnika PU osječkobaranjske Stipo Rimac dodavši da je situacija pod kontrolom.

Po njegovim riječima, policajci su na mjestu sukoba pronašli plinski pištolj iz kojega je pucano te se obavlja očevid kako bi se otkrilo čiji je pištolj.

Vlasnik najvećeg broja dionica PPK Valpova, 42 posto, Ivo Brzica, ujedno i predsjednik Nadzornog odbora, kojega radnici i stara uprava ne priznaju kao ni skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, u izjavi za Hinu rekao je kako se ograđuje od sinoćnjeg incidenta "s kojim nema ništa".

Dodao je da im je "osnovni cilj legalno preuzimanje PPK Valpovo i poštivanje sudskih rješenja koja su potvrdila njihovo zakonsko pravo, te da u tom smislu poziva sva državna tijela da provedu odluke suda".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sinoćnji incident optužio je članove stare uprave i Stožera za obranu PPK Valpovo od neprijateljskog preuzimanja - Ivicu Berečića, Zdravka Turčinovića, Branka Srakića i pravnicu Mandicu Kolarić. Bezakonje koje traje više od tri mjeseca mora se zaustaviti jer je upitna budućnost tvrtke, a u slučaju stečaja najviše će biti oštećeni upravo radnici, kazao je Brzica.

Glasnogovornik kombinata Vladimir Vazdar i dvjestotinjak sinoć okupljenih radnika nakon incidenta, koji se dogodio oko 19,15 sati, ustvrdili su da je "nekoliko desetaka pripadnika zaštitarske tvrtke Borbaš naoružanih, uz ostalo, i vatrenim oružjem, na nekoliko mjesta preskočilo ogradu kombinata te pokušalo provaliti u ured Uprave, pri čemu je došlo do fizičkog sukoba s radnicima".

Vlasnik zaštitarske tvrtke "Borbaš" Alen Borbaš tvrdio je sinoć suprotno, te je rekao da su njegove zaštitare u vrijeme smjene napali radnici PPK Valpova, te da su imali oružje iz kojega su i pucali. Po njegovim riječima, ispred dvaju ulaza u dvorište PPK Valpova već tri mjeseca dežuraju po dva zaštitara, te, tvrdi Borbaš, nema govora o napadu njegovih djelatnika, već obratno.

Prema do sada dostupnim informacijama svi ozlijeđeni, izuzev jednog radnika PPK Valpovo koji je zadržan na promatranju, pušteni su kućama jer je riječ o lakšim ozljedama, rekao je načelnik Rimac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara