Načelnik talijanskog glavnog stožera Moschini posjetio MORH

NAČELNIK Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Italije general zbora Roland Mosco Moschini u utorak je posjetio Ministarstvo obrane RH, gdje je o bilateralnoj i multilateralnoj suradnji na području obrane razgovarao s ministricom Željkom Antunović i načelnikom Glavnog stožera OS RH general pukovnikom Josipom Lucićem.

General Lucić u kratkoj je izjavi za novinare sastanak ocijenio vrlo uspješnim i "korisnim u razmjeni informacija".

"Naš je zajednički cilj povećati sigurnost u ovom dijelu Europe, ali i ubrzati daljnji razvoj Hrvatske vojske prijenosom svih pozitivnih iskustava koje su imali naši dobri prijatelji s kojima Jadransko more ne dijelimo, već nas ono povezuje kao most suradnje", rekao je Lucić.

Talijanski general novinarima je svoj posjet opisao kao "još jedan znak čvrste odlučnosti talijanskih oružanih snaga da dodatno osnaže već optimalnu bilateralnu suradnju s hrvatskom vojskom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razgovore s ministricom i kolegama iz Hrvatske vojske ocijenio je "iznimno zanimljivima", napomenuvši da je u njihovu središtu bila analiza trenutačne međunarodne situacije i važne uloge koju Italija i Hrvatska imaju u području Jadranskog mora i na Balkanu.

"Zaključili smo da je apsolutno nužno da se suradnja naših dviju zemalja pojača i da se poveća doprinos naših zemalja sustavu međunarodne sigurnosti. Time ćemo i našim narodima zajamčiti sigurnost, jer se ona danas ostvaruje suradnjom i na velikim udaljenostima", kazao je general Moschini.

Tijekom razgovora dogovoreno je da se uskoro održe i novi sastanci na tehničkoj razini na kojima će se razgovarati o mogućim budućim područjima međusobne suradnje.

"Ciljevi koje želimo postići vrlo su jasni, a i jedna i druga strana odlučne su dati puni doprinos u njihovu ostvarivanju", istaknuo je načelnik Glavnog stožera talijanske vojske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara