Nacionalna izložba inovacija InnovAction na sajmu u Udinama

PRVA nacionalna izložba inovacija InnovAction koja će se održati na sajmu u Udinama od 9. do 11. veljače 2006. godine, predstavlja novi izložbeni koncept, koji uključuje sastanke i konferencije sa svjetski poznatim izaslanicima i predavačima.

Događaj će početi u četvrtak, 9. veljače, okruglim stolom na temu kreativnosti i inovacije uz nazočnost Riccarda Illiyja, predsjednika regije Friuli - Venezia - Giulia. Potom će biti održan seminar na temu instrumenata za poticanje malog i srednjeg poduzetništva te prilika za financiranje, na kojem će sudjelovati Filippo Pasquet, predstavnik Opće uprave za poduzetništvo i industriju pri Europskoj komisiji, i Dinesh Ahluwalia, direktor Centra za razvoj poduzetništva na Sveučilištu u  Illinoisu (SAD), jednog od vodećih “inkubatora” za poduzetništvo u  SAD-u.

U petak, 10. veljače, InnoVaction će ugostiti Loua Goldfisha iz organizacije MIT Venture Monitoring Service, koji će predstaviti neke od najboljih inovacijskih praksi kao i uspješne primjere iz Švedske, Rumunjske i, naravno, Italije. Na ovom događaju bit će prisutna i  Lucia Faccio, predsjednica Centra za Biotehnološke transfere u milanskoj bolnici San Raffaele.

Private equity i poduzetnički kapital bit će detaljno analizirani tijekom sastanka pod nazivom European business angels meeting (angels - utjecajni pojedinci koji osiguravaju kapital za početak poslovanja), koji će se održati tijekom InnovAction sajma. Među ostalima, Christian Saublens, glavni tajnik EBAN-a (European Business Angels Network) i Paolo Anselmo, predsjednik IBAN-a (Italian Business Angels Network), također će sudjelovati na sastanku i diskutirati o najboljim alatima za razvitak ekonomije bazirane na znanju.

U subotu, 11. veljače, počet će forum pod nazivom "Svijet sutrašnjice - danas: znanje, ideje, inovacije" u organizaciji Europske kuće Ambrosetti. Cilj foruma je naglasiti opće poglede na globalnu ekonomsku scenu i glavne vodeće trendove te kao i dobiti uvid u pobjedničke konkurentne inovacijske strategije koje poduzeća mogu uspješno provoditi.

Više o konferenciji i međunarodno poznatim izaslanicima na sajmu potražite na web stranici www.innovactionfair.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara