Nacionalni park Plitvička jezera danas posjetio stotisućiti gost

NACIONALNI park "Plitvička jezera" danas je posjetio stotisućiti gost ove godine.

To je američki turist Joseph Coraci, profesor u mirovini koji je na Plitvice došao sa skupinom američkih gostiju iz Bostona.

Izjavio je prilikom kupnje ulaznice za razgledanje Donjih i Gornjih jezera da je zadivljen ljepotama Plitvica i ljubaznošću ljudi, a turistički radnici Plitvica uručili su mu prigodan dar - monografiju "Prirodna baština Hrvatske".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj turističke prodaje u Nacionalnom parku Vinko Bartolac iskazao je tom prigodom zadovoljstvo dobrom posjećenošću i strukturom gostiju te je najavio uspješnu sezonu. "Mi smo pred još jednom uspješnom sezonom na Plitvičkim jezerima, 100.000 posjetitelja zabilježili smo i prošle godine, ali četiri dana kasnije, što znači da je broj posjetitelja veći za deset posto, a još je značajnije da je broj noćenja u hotelima i kampu Korana veći za 15 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine", rekao je.

Na osnovi dosad zabilježenih rezultata posjeta i boravka, Nacionalni park Plitvička jezera očekuje ove godine 700.000 gostiju, čime će se dostići predratna posjećenost Plitvica.

U Plitvicama su u tijeku radovi na cjelovitoj obnovi i uređenju "Ličke kuće" i motela "Borje" uz plitvičku magistralu koji bi trebali biti gotovi do kraja lipnja, odnosno polovice srpnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara