Nadbiskup Barišić proglasio Godinu sv. Dujma

Nadbiskup splitskomakarski msgr. Marin Barišić večeras je na euharistijskom slavlju u katedrali sv. Dujma u Splitu, na kojem su sudjelovali svećenici, redovnice i redovnici, pred velikim brojem vjernika proglasio Godinu sv. Dujma, čime je počela proslava 1700. obljetnice mučeništva toga sveca, koja će trajati do kraja godine.

Ovim činom, kazao je nadbiskup Barišić, počinju vjerske i kulturne svečanosti u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji vezane uz veliki jubilej mučeničke smrti zaštitnika grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije.

Nadbiskup Barišić u propovijedi je, uz ostalo, kazao da se kršćani nikada neće odreći svoje povijesti, ali je istodobno zatražio oprost u ime svih svećenika i vjernika od svih građana ako im je, kako je kazao, Crkva u povijesti nanijela nepravdu ili ih razočarala.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večerašnje svečanosti početka Dujmove Godine počele su procesijom od crkve sv. Dominika na Pazaru, gdje je nakon blagoslova svijeća procesija prošla kroz Srebrna vrata i preko Peristila došla do splitske katedrale. Procesiju je vodio nadbiskup Barišić, koji je predvodio i svečano euharistijsko slavlje.

(Hina) em dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara