Nadbiskup Bozanić u Kostajnici kod Konjica

ZAGREBAČKI nadbiskup Josip Bozanić danas je u Kostajnici kod Konjica zapalio svijeću i pomolio se na grobu troje članova hrvatske obitelji Anđelić koje je na Badnjak prošle godine ubio Muamer Topalović.

Bozanić je u pratnji pomoćnog biskupa zagrebačkog Josipa Mrzljaka te još četrdesetak svećenika u petodnevnom hodočašću dvjema biskupijama tijekom kojega će posjetiti više župa i izraziti solidarnost s bosanskohercegovačkim katolicima.

Bozanić se u srijedu u Kostajnici zadržao u kraćem razgovoru sa članovima stradale obitelji Anđelić pozvavši tamošnje Hrvate povratnike da nastave moliti za svoje pokojne ali i za "one koji će doći poslije nas".

Nadbiskup Bozanić i Mrzljak obišli su u mjesnu crkvu u župi Obri u Kostajnici te razgovarali s tamošnjim župnikom don Antom Ledićem. Župnik Ledić izvijestio ih je o životu povratnika ističući da unatoč prošlogodišnjem stravičnom zločinu počinjenom na veliki katolički blagdan nije ugasnula želja Hrvata za povratkom u svoj rodni kraj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ubojstvo troje konjičkih Hrvata i teško ranjavanje 31-godišnjeg Marinka Anđelića Muamer Topalović je nepravomoćno osuđen na 35 godina zatvora.

Zagrebački nadbiskup jučer je, na početku posjeta BiH, razgovarao s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom te su zajedno služili svetu misu. Bozanić će danas posjetiti i Bugojno te Kupres gdje će predvoditi misno slavlje. U sljedeća tri dana izaslanstvo zagrebačke nadbiskupije obići će Travnik, Fojnicu, Visoko, Kreševo i Sarajevo gdje će ih 25. travnja primiti vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

(Hina) zkre sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara