nadbiskup bozanić u posjetu hrvatima u peruu

Nadbiskup zagrebački Josip Bozanić u višednevnu je posjetu Hrvatima u Peruu.

Kako je javio večeras Radio Vatikan, nakon što je prošle godine msgr. Bozanić posjetio Hrvate u Urugvaju, Argentini i Čileu, 17. veljače doputovao je u posjet Hrvatima u Peru.

Svečanom dočeku u zračnoj luci u Limi nazočio je predsjednik Zajednice Hrvata Perua Marko Burin sa skupinom hrvatskih iseljenika, odjevenih u narodne nošnje. Dočeku je bio nazočan i pomoćni biskup San Ramona Gerardo Žerdin i voditelj hrvatske katoličke misije u Limi msgr. Drago Balvanović.

Nadbiskup Bozanć će u Peruu boraviti do 23. veljače, a nakon toga odlazi u Kolumbiju na zajedničko zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija i Vijeća biskupskih konferencija Latinske Amerike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Peruu, osim susreta s hrvatskim iseljenicima u njihovom Domu i župi, predviđeni su susreti i s predstavnicima crkvenih institucija.

Peru je posjetio još 1972. nadbiskup Frane Franić, u pratnji msgr. Vladimira Stankovića, a nakon toga 1987., opet u pratnji msgr. Stankovića, i kardinal Franjo Kuharić.

U posljednje vrijeme Peru su posjetili banjalučki biskup Franjo Komarica, kao i kardinal Vinko Puljić.

Posjet nadbiskupa Bozanića, kako napominje Radio Vatikan, privukao je pozornost javnosti, jer je poznato i u Peruu da papa Ivan Pavao II. dolazi u lipnju u Hrvatsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara