Nadbiskup Bozanić u Sisku: Papa dolazi da nas učvrsti u kršćanskom identitetu

ZAGREBAČKI nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije msgr. Josip Bozanić danas je, na proslavi 1700 godina kršćanstva u Sisku i na obilježavanju blagdana sisačkog zaštitnika biskupa sv. Kvirina, rekao kako "papa Ivan Pavao II. sutra u Hrvatsku na svoj 100. pohod dolazi da nas učvrsti u našem kršćanskom uvjerenju i katoličkom identitetu".

"Papa dolazi da nas ohrabri da nikada ne klonemo na putu dobra, da uvijek svatko od nas, počevši od male djece, roditelja, očeva i majki, baka i djedova, nastoji iz dana u dan sve više biti kršćanin i katolik, sve aktivniji član svoje Katoličke crkve", rekao je nadbiskup.

"Papa nas želi ohrabriti da budemo i ostanemo svoji na svome i sa svojim, da znamo svoje braniti, ali i svoje obrazložiti, da od odgovornih znamo tražiti da budu u našoj službi", istaknuo je u propovijedi nadbiskup Bozanić. "Mi smo uvijek dokazivali da poštujemo svakoga i to želimo uvijek, ali isto tako tražimo da se i nas poštuje, da se poštuje kršćanska većina u Hrvatskoj, da se njezin glas posluša kada treba donijeti odluke", naglasio je. "Tu smo i mi na potezu: ne smijemo zašutjeti, ne smijemo ostati nijemi, ne smijemo se povući, već moramo biti i ostati ponosni i znati braniti svoje, promicati svoje i poštivati tuđe", poručio je msgr. Bozanić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadbiskup Bozanić, u sklopu današnje proslave, predvodio je procesiju od starog, 1974. godine srušenog, židovskoga groblja sv. Kvirina u sisačkom naselju Zeleni brijeg, do bazilike sv. Kvirina, gdje je, u nazočnosti više tisuća građana Siska i okolice, predvodio misno slavlje.

Na početku mise nadbiskup je pozdravio sve okupljene vjernike Siska i Posavine, čestitajući im Dan grada i blagdan njihova zaštitnika, sv. Kvirina.

Sve okupljene na misi, posebno dužnosnike grada Siska i sve one koji odgovaraju za budućnost toga grada i kraja, msgr. Bozanić je pozvao da u idućih pet godina, do sljedeće obljetnice, rade na duhovnoj obnovi koja će gradu i njegovim stanovnicima donijeti prosperitet, mir i dobro".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara