Nadbiskup Devčić predvodio pontifikalnu misu u Gospiću

U SKLOPU slavlja blagdana Blagovijesti, zaštitnice gospićke katedrale Navještenja Blažene Djevice Marije, u Gospiću je večeras pontifikalnu misu u koncelebriranju s nadbiskupom zadarskim Ivanom Prenđom, šibenskim biskupom Antom Ivasom i porečkopulskim Ivanom Milovanom te brojnim svećenstvom predvodio nadbiskup i riječki metropolit Ivan Devčić.

"U razdoblju do dolaska Svetog Oca, koji će pohoditi našu zemlju pod geslom "Obitelj - put Crkve i naroda", potrebno je razviti pastoralnu pripremu vjernika na razini župa i dekanata", rekao je nadbiskup Devčić .

Dobrodošlicu biskupima, svećenstvu i brojnu puku zaželio je domaćin središnjeg slavlja gospićko-senjski biskup Mile Bogović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovogdišnju Blagovijest slavimo u iznimnim okolnostima: na Bliskom istoku zapaljena je opasna vatrena iskra, jučer je donesena nepravomoćna presudu ljudima koji su branili i obranili Gospić u vrijeme Domovinskog rata. No ima i radosnih vijesti. Svakako je najradosnija za cijelu domovinu ta što će je pohoditi Papa. Doći će treći put i izabrao je to u trećoj godini života naše biskupije koju je on osnovao", kazao je biskup Bogović.

"Znamo Papino stajalište o današnjem ratu, znamo kako nam je pomagao u Domovinskom ratu. Papa cijeli svijet, posebno kršćane, stalno zove da slijede one koji su spremni svoje živote žrtvovati za bolju budućnost, a ne da slijedimo one koji su spremni druge žrtvovati za svoje sebične interese. Papa nas poziva da štujemo svoje junake i mučenike. U tom kontekstu Biskupija gospićko-senjska potaknula je ideju da se na Krbavskom polju izradi memorijalni centar za sve hrvatske mučenike - od sv. Duje do blaženog Alojzija Stepinca kojeg je Papa proglasio mučenikom i blaženikom", rekao je biskup Mile Bogović na slavlju pontifikalne mise u gospićkoj katedrali, na kojoj je propovijedao porečko-pulski biskup msgr. Ivan Milovan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara