Nadbiskup Srakić o Haagu: Mi Hrvati griješimo jer smatramo da je svima sve jasno

Nadbiskup Srakić o Haagu: Mi Hrvati griješimo jer smatramo da je svima sve jasno

Foto:Vlado Kos (Cropix)

"TREBA znati izgubiti tako da gubitak zajedničkim silama pretvorimo u dobitak. Treba pronaći mogućnosti i prezentirati svijetu pravu istinu, a ne da se istina kroji po nečemu što nema veze sa istinom. Istinu treba stalno ponavljati i tu mi Hrvati griješimo jer smatramo da je svima sve jasno. Hrvatsku treba prikazati u pravom svijetlu, uzimajući u obzir i povijest, ali i budućnost.", rekao je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Marin Srakić komentirajući presudu iz Haaga hrvatskim generalima.

Bez prava nego na temelju kriterija

Nadbiskup Srakić danas je naglasio kako je izjava hrvatskih biskupa odnosno Iustitie et pax neposredno prije izricanja presude generalima u Haagu bila istinita odnosno da su ukazali na propuste koje je Hrvatska sa svoje strane učinila. Za jednog od čelnika Crkve u Hrvata Haag nije samo izrekao presudu generalima nego i Hrvatskoj i hrvatskome narodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Začuđujuće je da se upravo na primjeru Hrvatske pokazalo kako se odluke ne donose na temelju internacionalnoga prava nego na temelju kriterija koji su se stvarali u tužilaštvu Haaškoga suda", rekao je nadbiskup Srakić dodajući kako je riječ o ne samo povredi hrvatskoga naroda, nego i povredi općeljudskoga prava.

Stojimo uz generale

"U ovom trenutku mi stojimo uz generale, koji su bili spremni braniti integritet Hrvatske, stojimo uz njihove obitelji i naš narod, i dijelimo gorčinu koju svi zajednički nosimo u svojoj nutrini.", naglasio je nadbiskup zaključivši da je bitka u ovom trenutku izgubljena, ali ne i rat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara