Nadzorni odbor osječkog IPK o početku privatizacije

NADZORNI odbor osječkog poljoprivrednog kombinata IPK zaključio je danas kako je krajnje vrijeme za početak privatizacije te da će privatizacija početi u četiri IPKova poduzeća iz primarne poljoprivredne proizvodnje, izvijestili su čelnici Nadzornog odbora na konferenciji za novinare.

Predsjednik NO-a Ivica Pančić kazao je da je sporazumom većinskih vlasnika tog kombinata - Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i Slavonske banke - dogovoreno da privatizacije počne u poduzećima ´Ratarstvo-stočarstvo´, ´Oranica´, IPK ´Croatia´ i Tvornici stočne hrane i to raspisivanjem javnoga natječaja, za što će se zatražiti suglasnost većinskih vlasnika.

Ako privatizacija ne počne vrlo brzo, rekao je Pančić, ta bi društva mogla završiti u stečaju, s poznatom sudbinom zaposlenika. Radi izbjegavanja takvih problema, Nadzorni odbor je odlučio privatizaciju započeti u tim tvrtkama jer se privatizacija profitabilnih poduzeća, smatra Pančić, može rješavati kasnije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Uprave IPK Zvonko Erak rekao je kako za navedena društva postoje određena pisma namjere koja su ´više načelne naravi´ te da će se do konkretnih ponuda i uvjeta privatizacije doći putem javnoga natječaja.

Erak je kazao da su nakon pisma namjere o kupnji IPK-ove Tvornice ulja u Čepinu, koje je uputila zagrebačka ´Zvijeda´, s predstavnicima te tvrtke održani razgovori tehničko-financijske naravi ´kako bi se mogli precizirati uvjeti prodaje´. Kako je istaknuto, NO očekuje očitovanje većinskih vlasnika o predloženom planu privatizacije u roku ne duljem od osam dana, a ponude se očekuju polovicom ili krajem veljače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara