NAGRADA "JOSIP SEVER" VESNI KRMPOTIĆ

Hrvatska spisateljica i pjesnikinja Vesna Krmpotić dobitnica je nagrade "Josip Sever" koju dodjeljuje zagrebačka samostalna udruga "Jutro poezije", izvijestila je danas zagrebačka izdavačka kuća V.B.Z., izdavač djela Vesne Krmpotić u Hrvatskoj.

U programu dodjele nagrade, koja će Vesni Krmpotić biti uručena sutra prijepodne u Zagrebu, sudjeluje književna kritičarka Tea Benčić. Stihove će recitirati Goran Matović, a voditelj programa dodjele nagrade, kao i tradicionalne tribine "Jutro poezije" je Saša Meršinjak.

Hrvatska spisateljica i pjesnikinja Vesna Krmpotić dobitnica je niza književnih nagrada, među kojima Nazorove i Goranove.

Izdavačka kuća V.B.Z. objavila je 17 knjiga Vesne Krmpotić, među kojima "Košulju sretnog čovjeka", "Dijamantni faraon" i "Brdo iznad oblaka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na dodjeli nagrade "Josip Sever" bit će predstavljeni naslovi "Divni stranac" I, II i III, tri novoobjavljene knjige Vesne Krmpotić iz novog ciklusa pjesmenih priča, te knjiga pjesama "Sarajevska stoosmica".

Tribina "Jutro poezije" ima dugu tradiciju u Zagrebu, a od njenzina utemeljenja 1964. kroz nju su se profilirala mnoga pjesnička imena hrvatske književnosti.

Nagradom "Josip Sever" do sada su nagrađeni Zvonimir Mrkonjić, Vlado Gotovac, Lidija Bajuk i Diana Burazer.

(Hina) pp mc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara