Nagrada "K.Š. Gjalski" Renatu Baretiću

Splitski književnik i novinar Renato Baretić (41) ovogodišnji je dobitnik književne nagrade "Ksaver Šandor Gjalski", i to za roman "Osmi povjerenik".

Nagrada, koja mu je uručena na večerašnjoj svečanosti, sastoji se od plakete s likom K.Š. Gjalskog i povelje, koju dodjeljuju Društvo hrvatskih književnika (DHK) i grad Zabok, te novca koji su osigurali Ministarstvo kulture, Krapinsko-zagorska županija i Zaboku prijateljski gradovi Poreč i Crikvenica.

Baretić je rekao da mu nagrada "K.Š. Gjalski" za roman "Osmi povjerenik" mnogo znači, to više što je četvrta, uz nagradu Republike Hrvatske "Vladimir Nazor", Matice hrvatske "August Šenoa" i Vjesnikovu nagradu "Ivan Goran Kovačić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odlomke iz nagrađenog romana u nakladi AGM-a iz Zagreba mnogobrojnoj publici u zabočkoj Osnovnoj školi K.Š. Gjalskoga čitao je dramski umjetnik Željko Vukmirica.

Ovogodišnji Dani K.Š. Gjalskog završavaju u utorak, kada će u dvorcu "Gredice", u rodnoj vlastelinskoj kući hrvatskoga pjesnika Ksavera Šandora Gjalskog, Kazališna družina "Kufer" odigrati predstavu "U noći".

(Hina) xkrap ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara