Nagrada Nacionalnom savezu mladih Hrvatske

Na Općoj skupštini mladih svijeta, koja se od 21. do 23. veljače održala u Namibiji, Nacionalni savez mladih Hrvatske dobio je priznanje World Youth Award (Svjetska nagrada mladima), kao jedan od triju najboljih nacionalnih saveza mladih, priopćeno je danas iz Nacionalnog saveza mladih Hrvatske.

Nagradu World Youth Award, koja se najboljim nacionalnim savezima mladih dodjeljuje od 1990., do sada su dobili nacionalni savezi mladih iz Perua, Indije, Pakistana, Slovačke, Malezije, Zimbabvea, Nigerije i Norveške.

U priopćenju se ističe kako je središnja tema svjetske skupštine mladih ove godine bio problem oboljelih od HIV-a/AIDS-a.

Naime, prema podatcima EUROAID-a (European Centre for the Epidemiological Monitoring od AIDS) 610.000 osoba u zapadnoj i 1.400.000 osoba u istočnoj Europu boluje od AIDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je istaknuto, porast broja zaraženih HIV/AIDS-om u istočnoj Europu najviši je u svijetu.

Hrvatski predstavnici sudjelovali su i na nekoliko regionalnih bilateranih sastanaka i na radnom sastanku Europa-Azija, a hrvatska izaslanica Nacionalnog saveza mladih Irena Ćurin predložena je za potpredsjednicu Svjetske skupštine mladih i predsjednicu europskog odjela skupštine koja objedinjuje mlade iz 52 države.

Svjetska skupština mladih osnovana je u Londonu 1949., a djeluje kao most između Ujedinjenih naroda i mladih svijeta.

(Hina) xbdj/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara