Nagrada novinarskog društva više ne nosi ime Veselka Tenžere

PREDSJEDNIK Hrvatskog novinarskog društva (HND) Dragutin Lučić Luce danas je potvrdio da godišnja nagrada HND-a za unapređenje novinarskog stila više ne nosi ime velikana hrvatskog novinarstva Veselka Tenžere jer je, kaže, udovoljeno obitelji Tenžera koja je zahtijevala od HND-a da promijeni ime.

Lučić je Hini izjavio da je ime Veselka Tenžere još prije godinu i pol trebalo krasiti nagradu za novinara godine, ali da su Tenžerina supruga i kćer tražile da se to promijeni.

Tada je, kaže, odlučeno da njegovo ime nosi nagrada za unapređenje novinarskog stila, ali se obitelj opet protivila, pa je ove godine dodijeljena bez imena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije želio komentirati izjave supruge pokojnog Tenžere u medijima da se korištenju imena protivi jer Tenžera nikada nije bio član HND-a, te da su mu se "gadile nagrade i kriteriji po kojima se dodjeljuju".

"Da smo se htjeli sporiti s obitelji možda smo mogli i dobiti, ali smo ocijenili kako je neprihvatljivo da se takvo veliko ime, ime legende hrvatskog novinarstva, povlači po aferama", rekao je Lučić.

Dodao je da će se nagrada za unapređenje stila ove godine dodijeliti bez posebnog imena, a da će se u budućnosti vjerojatno odabrati neko ime prikladno za tu nagradu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara