Nagrada od 2 milijuna funti za informaciju o pljačkašima

BRITANSKA policija objavila je slike kombija razbojnika koji su izveli jednu od najvećih pljački u povijesti, a ponuđena je i nagrada od 2 milijuna funti za informaciju koja će dovesti do pljačkaša.

Fotografija prikazuje kamion kradljivaca kako
odlazi nakon pljačke u Tonbridgeu, u Kentu.

Zaštitarska tvrtka "Securitas" nudi nagradu za informaciju koja će dovesti do pljačkaša te povratka otuđenog novca.

Druga fotografija prikazuje vozilo fotografirano sa bočne strane, no nijedan od članova bande, za koje se sumnja da ih je bilo šestero, ne vidi se na fotografiji.

Podsjećamo, pljačka u kojoj je otuđeno gotovo 40 milijuna funti dogodila se u srijedu rano u jutro  u Kentu u Velikoj Britaniji. Cijeli je zločin počeo kada je u utorak kasno popodne upravitelj sigurnosnog objekta tvrtke "Securitas" u Tonbridgeu zaustavio svoj automobil vjerujući da ga zaustavlja neobilježeno policijsko vozilo.

Smatrajući da je riječ o pravim policajcima, upravitelj je ušao u automobil, u kojemu je
odmah bio vezan lisicama.

Istovremeno, upraviteljeva žena i sin na prijevaru su odvedeni iz njegova doma, nakon što su im na vrata pokucala dvojica "policajaca" i ženi rekli kako joj je muž doživio prometnu nesreću te kako treba poći s njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, upravitelj je prebačen u bijeli kombi gdje mu je pod prijetnjom smrću rečeno kako će mu ubiti obitelj ukoliko ne bude surađivao. Oko jedan u noći s utorka na srijedu odveden je u sigurnosni objekt, gdje je najmanje šestorica muškaraca zavezala petnaestoricu djelatnika dok su lopovi praznili sefove.

Cijela pljačka trajala je oko sat vremena i 15 minuta.

Adrian Lepard, pomoćnik šefa policije u Kentu, pozvao je sve koji imaju bilo kakvu informaciju o pljačkašima da se jave.

"Ova je informacija plasirana u javnost jer znamo da netko sigurno ima nekakvu informaciju koja bi mogla biti od velike važnosti za našu istragu. Ovo je pozamašna svota, što samo odražava važnost situacije."- izjavio je Lepard dodavši kako se kod ove pljačke radi o organiziranom zločinu te kako je ista izvedena "vojničkom preciznošću".

                                                             B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara