NAGRADE MINISTARSTVA KULTURE za poticanje glazbenoga stvaralaštva

Na osnovi posebnoga natječaja Ministarstva kulture za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva, na kojem su bile prijavljene 64 skladbe, stručno je povjerenstvo nagradilo 13 djela nastalih u prošloj godini, izvijestila je danas Uprava za kulturni razvitak i stvaralaštvo.

U kategoriji glazbeno-scenski projekti, nagrada je pripala opernom projektu ´Životinjska farma´, skladatelja Igora Kuljerića. U kategoriji orkestralnih djela nagrađeni su ´Koncert za violončelo i gudače´ Pavla Dešpalja, ´Tuba ludens za tubu i orkestar´ Ive Josipovića, ´Koncert za flautu i orkestar´ Mladena Tarbuka te ´Koncert za marimbu i orkestar´ Igora Kuljerića.

Od komornih djela, nagrade su dobili ´Cello koncert za violončelo i gudače´ Tomislava Simovića, ´Kafkophonie za gitaru i gudački kvartet´ Stanka Horvata, ´Trio za violinu, violončelo i klavir´ Sanje Drakulić i ´Concertino za trombon i klavir´ Adalberta Markovića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji solističkih skladbi nagrađeni su ´Solo za klarinet´ Marka Ruždjaka i ´Refren za glasovir´ Dubravka Detonije, a od zborskih djela dobitnici su ´Lux mundi za mješoviti zbor i marimbu´ Željka Brkanovića, ´Tri misna stavka za mješoviti zbor, pjevača i orgulje´ Anđelka Igreca te ´Koncert br. 3 ´Sinu´ za mješoviti zbor a cappella´ Sanje Drakulić.

Povjerenstvo je radilo u sastavu Branko Lazarin, Karlo Kraus, Zlatko Tanodi, Goran Končar i Dragan Sremec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara