NAJAVA GOSPODARSKE REDAKCIJE ZA PONEDJELJAK, 15. PROSINCAZAGREB - Farmaceutska kompanija Pliva, nakon provedene reorganizacije, predstavit će na konferenciji za novinare novu tvrtku Pliva Hrvatska d.o.o. (10 sati, Pliva, Ul. grada Vukovara).

ZAGREB - U organizaciji Poslovnog tjedna i konzultantske kuće To One održat će se konferencija i predstavljanje publikacije 'Javna dionička društva (JDD) na hrvatskim burzama', koja prvi put obuhvaća i opisuje praktički sve tvrtke prisutne na domaćim burzama. Konferencija će se baviti temama značajnim upravo za JDD-a i tržište kapitala (11 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Tvrtka za proizvodnju opreme i postrojenja IPIM predstavit će na konferenciji za novinare hrvatski automobil za različite poslovne inicijative - reklamne kompanije, ambulantnu prodaju, prijevoz putnika i sl. (10,00 sati, Pivnica Medvedgrad, Savska 56).

ZAGREB - Poslovodstvo Zagrebačkog velesajma (ZV) najavit će na konferenciji za novinare tradicionalni 'Božićni velesajam', koji će se ove godine održavati od 17. do 28. prosinca (11,00 sati, Klub izlagača, ZV, Av. Dubrovnik 15).

ZAGREB - Sredinom 2004. Hrvatske željeznice omogućit će kupnju ili rezervaciju karata preko Interneta ili slanjem SMS putem mobilnih uređaja. HŽ je nedavno uveo novi informatizirani sustav prodaje putničkih karata na 135 prodajnih mjesta na 120 kolodvora u cijeloj zemlji, a do lipnja iduće godine namjeravaju omogućiti svojim korisnicima da karte za pojedine vlakove višeg ranga rezerviraju ili kupuju preko Interneta ili GSM uređaja. Putnici će imati mogućnost preko Interneta izabrati smjer, vagon i sjedalo u kupeu koje žele. Način plaćanja u HŽ-u još uvijek razmatraju, a direktor HŽ Informatike Zvonimir Stanić kaže da će omogućiti plaćanje preko Interneta karticama, te preko mobilnih uređaja, o čemu već razgovaraju sa telekomunikacijskim tvrtkama u Hrvatskoj i FINA-om.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAGREB - Hrvatske nautičke luke u deset su ovogodišnjih mjeseci zabilježile 10 posto više dolazaka turista i 12 posto više noćenja u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a 8 posto više dolazaka i 17 posto više noćenja ostvareno je u tim lukama i u ovogodišnjem listopadu u odnosu na isti lanjski mjesec.

U deset mjeseci ove godine, po podacima Državnog zavoda za statistiku, hrvatske nautičke luke posjetilo je 686,8 tisuća nautičara, koji su ostvarili 992,1 tisuću noćenja.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara