Najavljen ovogodišnji sajam knjige u Istri

PULA će od 3. do 13. prosinca biti domaćin devetog Sajma knjige u Istri koji će okupiti 250 hrvatskih i 40 stranih nakladnika iz Austrije, Češke, Italije, Slovenije, BiH te Poljske, a na njemu će se predstaviti 148 autora, prevoditelja, urednika, knjižničara i knjižara, najavila je direktorica sajma knjige Magdalena Vodopija dodavši kako će ove godine na sajmu biti predstavljeno 12 tisuća naslova.

Po njezinim riječima, sajam je svojim izlagačkim i programskim dijelom dosegnuo titulu najvećeg i najznačajnijeg okupljališta uz knjigu u Hrvatskoj te je, polazeći od činjenice da je broj ženskih autorica zadnjih nekoliko godina naglo narastao, središnja tema ovogodišnjeg sajma "Ženska moć i književno stvaranje".

"Središnji dio sajma i ove će godine biti u Domu hrvatskih branitelja, no sajamski programi održat će se i na drugim lokacijama u Puli s obzirom na to da je popratni program sajma vrlo bogat i sastoji se od koncerata, predavanja, noćnih čitanja te filmskih projekcija", kazala je Magdalena Vodopija na konferenciji za novinare. Dodala je da su, osim već poznatih programa kao što su "Doručak s autorom", "Suton uz knjigu" ili "Vikend knjižničara", osmišljeni i novi programi poput susreta organizatora književnih manifestacija te projekt "Super trouper "koji će predstaviti mlade izdavače.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorenje sajma, čiji je organizator pulska knjižara "Castropola", najavljeno je za srijedu u podne u Domu hrvatskih branitelja.

(Hina) dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara