Najavljeno obilježavanje Dana maturanata 14. svibnja

U Zagrebu će se na Dan maturanata 14. svibnja održati velika zabava u kojoj će sudjelovati oko 7700 maturanata, najavio je danas zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić.

"Želim vam da se veselite do beskraja, ali da pri tom nikom ne bude nanesena šteta", poručio je Bandić u ime grada Zagreba i Gradskog poglavarstva koji za svoje sugrađane na pragu zrelosti organizira cjelodnevni zabavni program i veselu povorku od Trba bana Jelačića do Jaruna.

Povorku koja će u podne krenuti s zagrebačkog glavnog trga, Ilicom, Frankopanskom i Savskom do Jaruna, pratit će glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i sport Ivica Lazanja je pozvao sve ravnatelje škola i razrednike da se pridruže svojim učenicima i zajedno proslave Dan maturanata, koji bi, po njegovom mišljenju, mogao postati i lijepo zagrebačko obilježje.

Predstavnici maturanata koji su danas također bili na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu, pozvali su svoje vršnjake da sve prođe u redu i bez incidenata te zahvalili Gradskom poglavarstvu na podršci.

Jasenko Houra iz "Prljavog kazališta" je izrazio uvjerenje da će i ove godine grad sve dobro organizirati, baš kao i lani, te najavio nastup "Prljavaca" u 21,00 sat na Jarunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim uz njih, na jarunskoj pozornici maturanti će se moći, već od 14,00 sati, zabaviti i uz "Bolesnu braću", Šoo!Mazgoon!, Škorpione, Juru Stublića i Film, Crvenu jabuku, Četiri asa i brojne druge izvođače.

Svi zainteresirani moći će prirediti vlastiti glazbeni, scenski, recitatorski ili dramski program te sudjelovati u sportskim programima, sve uz prethodnu najavu Gradskom uredu za kulturu, odnosno prijavu sportskih ekipa izravno u RŠC Jarun. Na ulazu u Jarun sudionici će se moći počastiti sokom i pecivom, a bit će postavljeni i šatori s hranom i pićem.

Organizatori su se pobrinuli i za sigurnost maturanata, pa im je na samom Jarunu zabranjen prilaz vodi, a jezero će nadgledati četiri čamca. Bit će spremna i dvoja kola Hitne pomoći od čega jedna u pratnji mimohoda.

Za organizaciju Dana maturanata po sadašnjim će procjenama biti utrošeno oko 538.000 kuna.

(Hina) xbdj yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara