Najbolji prijatelj Damira Šuće priznao da ga je ubio

Najbolji prijatelj Damira Šuće priznao da ga je ubio

NAJBOLJI prijatelji 19-godišnjeg Damira Šuće, njegov 19-godišnji susjed, inspektorima Odjela za ubojstva jutros je oko 2 sata priznao da ga je slučajno ubio, prenosi Glas Dalmacije.

Nakon nešto više od 30-ak sati ispitivanja tijekom kojeg je odbijao poligraf i negirao da je počinio ubojstvo, 19-godišnjak je naposljetku ubojstvo ipak priznao rekavši da ga "nije imao namjeru ubiti".

Prema njegovim riječima, on i Damir su te večeri išli u lov na divlje svinje južno od Nerežišća, a sa sobom je ponio pištolj Crvena zastava kojim su imali namjeru loviti divljač. Šuća je čučnuo pokraj zida vrebajući divljač, a u ruci je imao pištolj kojeg mu je, dok je otišao obaviti nuždu, dao osumnjičeni 19-godišnjak.

Kako prenosi Glas Dalmacije, nakon što je osumnjičeni 19-godišnjak obavio nuždu vratio se do Damira i rekao mu da mu vrati pištolj što je Damir i učinio. Prema riječima njegova susjeda, pištolj je tada slučajno opalio i pogodio nesretnog Damira, što potvrđuje i ustrjelna rana iznad Damirovog lijevog uha.

Podsjetimo, u nedjelju navečer je Šuća izašao, a iza ponoći se javio majci i kazao kako je s jednom djevojkom. Njegovo je tijelo nakon cjelodnevne potrage helikopterima i psima tragačima pronađeno na brdu Nerežišća, na temelju signala mobitela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pištolj bacio s trajekta za Split

Dan nakon ubojstva je osumnjičeni 19-godišnjak trajektom otišao u Split na praksu, te tom prilikom pištolj kojim je Damir nastrijeljen bacio na pola kanala. Kako navodi Glas Dalmacije, 19-godišnjak je policiji priznao i od koga i kada je pištolj kupio.

Glas Dalmacije navodi kako osim priznanja policija ima još jedan vrijedan dokaz koji potvrđuje da je osumnjičeni mladić minutu prije ubojstva bio s Damirom Šućom. Policiji je u rješavanju zločina na Braču tehničku pomoć navodno pružila i SOA.

Osumnjičeni 19-godišnjak će tijekom popodneva biti priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

I.M.
Foto: Brač Online

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara