Najdarovaniji ministar Božo Biškupić, Hebrang bez ijednog dara, Kosor darovi s kršćanskim motivima

NAJDAROVANIJI Sanaderov ministar u 2004. godini bio je ministar kulture Božo Biškupić, a bivši ministar zdravstva Andrija Hebrang u 2004. godini nije dobio niti jedan dar, saznaje Jutarnji list.

Najzanimljiviji dar dobio je ministar financija Ivan Šuker - dva mobitela, i to s pretplatom – jedan od T-HT-a, a drugi od INA-e.

Prema Zakonu dužnosnici moraju prijaviti sve darove vrednije od 1300 kuna, koliko iznosi trećina hrvatske prosječne plaće, a oni postaju vlasništvo Republike Hrvatske.

Ministar kulture Božo Biškupić, kako i priliči njegovoj funkciji, najčešće dobiva umjetnička djela, a prošle je godine dobio njih čak 34 od kojih treba izdvojiti poklon kineskog veleposlanika, brončanu masku Deity iz 2000. godine, zatim poklon HNK-a, sliku Ede Murtića, a zanimljivo je da je na poklon dobio i drvena vrata, koja su poklon ministra kulture BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Biškupićeva glasnogovornica Sunčana Glavaš kazala je za Jutarnji list kako se svi darovi ostavljaju u zgradama ministarstva, te je dodala kako ministar najčešće poklanja CD s hrvatskim klapskim pjesmama, knjige vezane uz hrvatsku kulturu i Vučedolsku golubicu.

Jadranka Kosor najčešće dobiva darove s kršćanskom tematikom, pa je tako već dobila četiri kršćanska raspela, uskrsno jaje, anđela od keramike, te kip i suvenir Majke Božje s Isusom.

Kolinda Grabar Kitarović na poklon najčešće dobiva knjige i marame, a jedan od vrednijih darova je biserna ogrlica, poklon makedonskog ministarstva.

Ministar znanosti i obrazovanja najčešće dobiva radove učenika, a u 2004. godini dobio je 18 radova naslikanih različitim tehnikama.

Na upit Jutarnjeg lista o primanju darova nisu odgovorili iz Ministarstva gospodarstva i Ministarstva vanjskih poslova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara