Najduže tri minute u životu: Par s Kanarskih otoka zakasnio na kobni let

"DANAS mi je drugi rođendan", bila je prva reakcija Eroma Bolanosa koji je samo tri minute zakasnio na avion koji se srušio na madridskom aerodromu. On je sa svojom djevojkom bio na putu prema Kanarske otoke, ali na njihovu sreću zakasnili su na aerodrom, te se nisu uspjeli ukrcati u avion u kojem su živote ostavile 153 osobe.

Iako im je dopušteno da obave "check in", nisu na vrijeme stigli do ulaza i avion je krenuo bez njih. Par nije objasnio zbog čega su kasnili u zračnu luku, prenosi Associated Press. Taman dok su pokušali pronaći drugi avion, čuli su za nesreću nakon što je djevojka primila poziv od uspaničenih roditelja.

"Zakasnili smo tri minute i prošli 'check in', ali nismo stigli na avion. Pokušali smo naći novi let kad smo otkrili da se srušio avion na koji smo se trebali ukrcati", rekao je Bolanos u razgovoru za španjolsku novinsku agenciju Efe. "Nisam imao pojma što se događa, ostao sam šokiran".

Par će sad ostati u Madridu do idućeg aviona koji polijeće u petak. I usprkos nesreći kojoj su svjedočili, nije ih strah letenja. "Nećete vjerovati, ali opet ćemo letjeti Spanairom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

94 žrtve bit će identificirane DNA analizom

U stranim su se medijima danas pojavila nagađanja brojnih aeronautičkih stručnjaka, ali pravi uzroci nesreće bit će poznati tek nakon detaljne analize crnih kutija koje su pronađene u olupini aviona. Spanair je danas priznao da je avion imao poteškoća prilikom prvog polijetanja, nakon čega je pilot ipak pokušao ponovo što je imalo kobne posljedice.

U međuvremenu traje proces identifikacije žrtava. Čak 94 tijela nije bilo moguće identificirati zbog teških opekotina pa će se u tu svrhu koristiti DNA testiranje. 59 osoba identificirano je putem otisaka prstiju, ali to nije bilo moguće za preostale žrtve.

J.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara