Najmanje 15 kineskih migranata izgubilo život na britanskoj plaži

NAJMANJE 15 Kineza, sakupljača jestivih školjaka, utopilo se a još ih je nekoliko nestalo nakon što ih je zahvatila plima na plaži u sjeverozapadnoj Engleskoj, objavila je u petak britanska obalna straža.

Skupina od oko 25 sakupljača školjaka, a kako se pretpostavlja, riječ je o kineskim migrantima, našla se odsječena od obale u Morecambe Bay, u Lancashireu, u četvrtak kasno poslijepodne. Sedmorica od njih su spašena ili su uspjeli preplivati do obale.

"Pronašli smo ukupno 15 tijela", objavila je policija dodajući da za sada ne raspolaže dodatnim pojedinostima. Nakon što je u četvrtak poslijepodne dan znak za uzbunu pokrenuta je akcija potrage, koju je koordinirala policija, u kojoj su korišteni i vojni helikopteri i obalna straža.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni stanovnici često odlaze na plaže u potrazi za jestivim školjkama koje se nalaze odmah ispod površine vode u blatnom pijesku, no plime u zaljevu su opasne za one koji ne poznaju lokalne prilike, posebice po noći jer se neupućeni mogu začas naći okruženi morem i odsječeni od obale.

(Hina) xbr ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara