Najmanje osam ubijenih u eksploziji na granici Gaze

PALESTINSKI militanti u napadu kamionom bombom na granici pojasa Gaze i Izraale ubili su u četvrtak pet Izraelaca, dok ih je najmanje 10 ranjeno, a izraelska vojska je u naknadnom obračunu ubila najmanje tri palestinska militanta, izvijestili su izraleski vojni izvori i službe spašavanja.

Palestinski militanti izveli su napad kamionom punim eksploziva kojim su napravili rupu u zidu utvrđenog graničnog trgovačkog terminala Karni Crossing, nakon čega su tri militanta ušla u terminal i počeli bacati ručne granate i pucati na izraelske snage sigurnosti.

Izraelska vojska izvijestila je da su u nastaloj borbi ubili ta tri militanta, ali militanti u Gazi kažu da su se napadači raznijeli eksplozivom koji su nosili na svojim tijelima.

Ostali su militanti, pak, otvorili vatru na terminal iz vatrenog oružja i minobacača. Izraleska vojska žurno je upućena na mjesto sukoba kako bi suzbila taj napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izraelske službe spašavanja izvijestile su da je u napadu ubijeno najmanje pet Izraelaca, dok ih je 10 ranjeno, od kojih mnogi kritično.

Za napad, izveden samo nekoliko sati nakon što je novi palestinski predsjednik Mahmoud Abbas pozvao na prestanak nasilja, odgovornost su preuzele brigada mučenika al-Aqse, oružano krilo pokreta Fatah, Hamas, te Povjerenstvo narodnog otpora.

Nedugo nakon tog napada, izraelski helikopteri ispalili su dva projektila na zgradu Islamskog dobrotvornog društva u Dir al-Balahu u središtu pojasa Gaze, koje pripada militantnoj skupini Islamski Jihad i pritom ranili jednu Palestinku, te teško oštetili zgradu, kazale su palestinske snage sigurnosti.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara