NAJVEĆA IRANSKA REFORMISTIČKA STRANKA BOJKOTIRAT ĆE IZBORE

Najveća iranska reformistička stranka priopćila je u ponedjeljak da će bojkotirati parlamentarne izbore ovog mjeseca čak i ako tvrdolinijaško Vijeće čuvara islama odbaci svoju odluku kojom je zabranio kandidaturu stotinama reformista. L

"Nećemo sudjelovati u izborima 20. veljače", rekao je Mohammad Reza Khatami, čelnik stranke Fronta sudjelovanja, na konferenciji za novinare. On je dodao da "nema nade da se 20. veljače održe slobodni, pošteni i legitimni izbori". On je dodao da stranka kojoj je na čelu, koja pruža glavnu potporu njegovome bratu, predsjedniku Mohammedu Khatamiju, može kandidirati svoje kandidate jedino u slučaju da zabrana kandidiranja reformističkim kandidatima bude povučena te da se odgode izbori kako bi se dalo više vremena za izbornu kampanju.

Više od 120 članova parlamenta podnijelo je u nedjelju ostavke na dužnost, a vlada reformističkog predsjednika Khatamija pozvala je na odgodu izbora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među kandidatima kojima je Vijeće čuvara zabranilo kandidaturu je i 80 sadašnjih reformističkih zastupnika u 290-očlanom parlamentu.

(Hina) kga br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara