Najveći kooperant brodogradilišta 3. maj prijavljen zbog utaje 89 milijuna kuna

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija (3.maj.hr)

POZNATI riječki poduzetnik i najveći kooperant brodogradilišta 3. maj Mato Markanović prijavljen je zbog zloporabe vlasti u gospodarskom poslovanju kojima je državu oštetio za 89 milijuna kuna.

Policija navodi kako je Markanović u vrijeme blokade jedne od tvrtki u kojoj je vlasnik i predsjednik uprave, od prosinca 2006. godine do kraja 2009. godine izbjegavao podmiriti porez, doprinose i druga davanja. U isto vrijeme je naplatu potraživanja toga poduzeća radio putem ugovora o cesijama koje su zaključivali dužnici i druga Markanovićeva tvrtka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srpnju 2007. godine ušao u Nadzorni odbor brodogradilišta

U policijskom izvješću se ne navodi koje su to tvrtke, a najpoznatija Markanovićeva poduzeća su Teri-Crotek i Terol-Teri. Nad njegovom tvrtkom Kompas, koja se bavi proizvodnjom protupožarne opreme, nedavno je otvoren stečaj zbog dugovanja većih od pet milijuna kuna.

Markanović je prema odluci Ministarstva gospodarstva u srpnju 2007. godine postao članom Nadzornog odbora 3. maja. Ostavku je podnio godinu dana kasnije, kada je njegovu smjenu zatražio bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara