Nakić: Nema produženja lista čekanja za PET/CT pretrage

Nakić: Nema produženja lista čekanja za PET/CT pretrage

Foto: FaH

MINISTAR ZDRAVLJA Dario Nakić odbacio je tvrdnje Koalicije udruga u zdravstvu o povećanju lista čekanja na PET/CT pretrage zbog prekida ugovora s tvrtkom Medikol, ustvrdivši kako nije došlo ni do kakvih produženja lista čekanja već se pacijenti preusmjeravaju u KBC Zagreb, u kojemu PET/CT od sada radi u dvije smjene.

Nakić kaže da ugovor s Medikolom o pretragama PET/CT-om ostaje isti za pacijente u Splitu, Rijeci i Osijeku, no usluge Medikolova PET/CT-a, koji se nalazi u sklopu KBC-a Sestre milosrdnice, zasad nisu potrebne jer se želi maksimalno iskoristiti uređaj koji je na Rebru, a kupila ga je država.

"Ne znam nikoga tko ima osobni automobil i vozi ga do 15 sati, a onda iznajmi rent-a-car. Išli smo racionalizirati ono što je naše i to upotrijebiti. Nama nikakvih novih produženja lista čekanja jer se nije dogodilo ništa osim što je uređaj na Rebru umjesto u jednoj počeo raditi u dvije smjene", izjavio je Nakić novinarima nakon potpisivanja ugovora o nabavci novih CT uređaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To se zove racionalizacija i potpuno iskorištavanje vlastitih potencijala", objasnio je.

Na tvrdnje KUZ-a kako pacijenti za kontrolne preglede dobivaju termine za kraj 2017. godine, te da su za djecu onkološke bolesnike nedostupni pregledi PET/CT-om u anesteziji, Nakić odgovora kako nema nikakvih saznanja o tome.

"Nikakvih saznanja oko toga ni panike nema. Na razno-razne poluinformacija se ne želim osvrtati", poručio je Nakić dodavši kako je Ministarstvo dalo naputak ustanovama da naprave prioritetne liste čekanja, pri čemu prioritet imaju bolesnici s malignim bolestima.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara