Nakon Bandića i Jurčića, Milanović u sukobu i s Ivom Josipovićem

Tekst: I.Ć.
Foto: Goran Šebelić, Siniša Sunara (Cropix)

ZORAN MILANOVIĆ, predsjednik SDP-a, u posljednje vrijeme sve češće dolazi u sukob s najjačim ljudima svoje stranke, a otvoreni prijepori sve češće izlaze izvan kruga Iblerova trga te su postali predmet zanimanja ne samo javnosti nego i njihovih glasača.

Milanović sam na vrhu

Naime, lokalna predizborna kampanja bila je obilježena otvorenim sukobom Milana Bandića i Milanovića gdje je prvi čovjek zagrebačkog SDP-a vrlo često izjavljivao i radio suprotno od onog što je od njega tražila središnjica stranke. Milanović se i dalje spori s Bandićem, a došao je i u otvoreni sukob s Ljubom Jurčićem koji je još "jučer" trebao biti premijerom u njegovoj Vladi.

Danas je Milanović otvorio frontu sukoba s predsjedničkim kandidatom svoje stranke Ivo Josipovićem koji je u suprotnosti sa stavom stranke pozvao glasače iz BiH da glasaju za njega. Njihov sada već otvoreni sukob doveo je pitanje funkcioniranje kampanje, a samim time i izglede za pobjedu.

Sukob oko PR agencije

Milanović svojem kandidatu za predsjednika čini se da osim "slučaja BiH" zamjera i izbor PR agencije kao i još neke detalja oko predsjedničke kampanje koja se još nije ni zahuktala.

Naime, Milanović je, kako otkriva Novi List, otvoreno zamjerio Josipoviću izbor PR agencija "Digitel-Pristop", jer je ta agencija obavljala i poslove za tvrtke povezane s Vladom Ive Sanadera. Zbog prijepora oko agencije, koje i dalje traju, Josipović trenutno nema agenciju koja bi mu vodila kampanju iako već mjesec dana figurira kao kandidat najjače oporbene stranke.

Upravo zbog tog sukoba s Iblerovim trgom, predsjednički kandidat SDP-a još nema svoju službenu  stranicu kao predsjednički kandidat, a niti blog. Za sada jedino "funkcionira" Facebook profil, što je nedovoljno za jednog ozbiljnog predsjedničkog kandidata.

Tko je sljedeći?

No, pravo je pitanje kako je Milanović nakon sukoba s Bandićem, koji se čini se bio očekivan, došao u sukob i sa Josipovićem koji ne pripada Bandićevoj struji, a da i ne govorimo o tome da je riječ o čovjeku kojeg je stranka nedavno izabrala kao svog kandidata za Pantovčak.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara