Nakon dvije prometne nesreće u nekoliko minuta, vozač prevezen u Vrapče

U NEDJELJU oko 1,20 sati dogodila se prometna nesreća koja je rezultirala privođenjem dvojice mladića zbog narušavanja javnog reda i mira, izvijestila je PU zagrebačka.

Vozač srebrne Opel corse (1985.), nakon što se sudario s motociklom na križanju Veslačke ulice i Savske ceste u Zagrebu, zabio se u semafor na raskrižju Savske ulice i Prisavlja.

Kako su nam rekli očevici, odmah nakon zabijanja u semafor iz auta su, uz pomoć prolaznika, izvučene dvije djevojke od kojih je jedna imala ozlijeđenu glavu. Obje su se udaljile s mjesta nesreće prije dolaska Hitne pomoći i policije.

Nakon što je vozač upalio automobil, policajac koji se našao u prolazu mu je pokušao uzeti ključeve automobila, nakon čega je vozač nasrnuo na njega, a u fizički obračun su se uključili i poneki slučajni prolaznici.

Policijski službenici koji su ubrzo došli duže su vrijeme pokušavali svladati vozača koji im je pružao otpor. Nad njim su uporabljena sredstva prisile nakon čega prevezen je u PB Vrapče.

Budući da smo i od očevidaca saznali da se vozač "nije ponašao normalno" upitali smo PU zagrebačku je li vozač bio pod utjecajem alkohola, narkotika, ili samo u šoku.

"Vozač nije testiran ni na drogu, ni na alkohol. Kada je prevezen u Vrapče, policijski službenici su zatražili mjerenje alkohola u krvi, ali budući da mu je prije toga dano sredstvo za smirenje, to nije bilo provedivo." - rekla je za Index Marina Burazin iz Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU zagrebačke.

U međuvremenu je policijsku i liječničku intervenciju omeo alkoholizirani (2,11 g/kg) 20-godišnjak nad kojim su policijski službenici uporabili tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. 

Protiv obojice će biti podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osim ove, na području Zagreba se tijekom subote dogodilo 45 prometnih nesreća. U njih jedanaest šest je osoba teško ozlijeđeno, a dvanaest lakše.

V.Š.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara