Nakon ostavke oporba povukla prijedlog opoziva Mije Crnoje

Nakon ostavke oporba povukla prijedlog opoziva Mije Crnoje

 Foto: FAH

OPORBENI zastupnici povukli su iz saborske procedure prijedlog opoziva ministra branitelja Mije Crnoje, koji je dan ranije sam podnio ostavku na tu dužnost.

Crnojin opoziv 51 zastupnik stranaka koalicije Hrvatska raste formalno su zatražili u četvrtak ujutro, zbog medijskih napisa koji su Crnoju teretili da je prijavio prebivalište u Samoboru, iako stanuje u Zagrebu, da nije namjenski utrošio kredit koji mu je Ministarstvo branitelja dalo za izgradnju obiteljske kuće na zemljištu koje mu je za tu namjenu darovao Grad Samobor, te da je više puta prijavljivan za fizičko nasilje.

Iako je negirao te optužbe, Crnoja je u četvrtak podnio ostavku, objasnivši kako ne želi biti na teret novoj vladi, pa je Dragica Zgrebec (SDP) u petak, kad je ta točka trebala biti uvrštena u dnevni red tekuće sjednice Sabora, izvijestila kako je iz procedure povučen prijedlog Crnojina opoziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor je potvrdio povratak u zastupničke klupe HNS-ovim ministrima Vesni Pusić, Anki Mrak-Taritaš i Ivanu Vrdoljaku, čime je prestao mandat njihovim zamjenicima Igoru Kolmanu, Meliti Samoborec i Marijani Živko.

SDP-ov ministar obrane Ante Kotromanović također se imao pravo vratiti u Sabor, no on je predsjedniku Sabora podnio zahtjev da mu mandat miruje, pa će ga u parlamentu i dalje mijenjati Davor Penić. Mandat je ponovno stavio u mirovanje iz osobnih razloga.

Sabor je prihvatio ranije raspravljena izvješća o poslovanju Hrvatskog memorijalnog centra Domovinskog rata i mirovinskih fondova te nastavio raspravu o radu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u 2014.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara