Nakon Todorića, i Luka Rajić kreće u osvajanje Srbije

Foto: Seebiz

NAKON Ivice Todorića, u gospodarsko osvajanje Srbije krenuo je i Luka Rajić.

Novosadski list Dnevnik piše da je Rajić preuzeo farmaceutsku tvrtku In med te se odlučio za završetak gradnje njenih pogona za izradu generičkih lijekova u najvećem banatskom gradu. Tvornica bi trebala početi s radom polovicom 2012. godine, a planira se proizvodnja deset milijuna pakiranja lijekova godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rajić je, doznaje Dnevnik, uspostavio suradnju s beogradskom kompanijom In med koja je 2008. godine u Industrijskoj zoni Bagljaš u Zrenjaninu započela izgradnju tvornice lijekova i koja će proizvoditi kapsule i tablete.

Temelji novih pogona postavljeni su na površini od 2,6 hektara. Ugovor o investiranju potpisali su godinu dana ranije tadašnji gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević i direktor In meda Nenad Gazikalović, kada je i priopćeno da će izgradnja koštati oko dva milijuna eura, a da će posao dobiti 40 farmaceuta. U međuvremenu je javnost zaboravila na taj dogovor, a tek nedavno je procurila informacija da će In med daljnje poslovne korake poduzimati u suradnji s Lukom Rajićem.

"Beogradska tvrtka nije mogla sama nastaviti posao, već je odlučila da naći strateškog partnera. U pitanju je nova kompanija Farma S, čiji je gazda Luka Rajić. Izgradnja pogona još nije završena jer se čekaju potrebne dozvole, koje će, kako mi je poznato, uskoro biti izdane, a očekuje se da do listopada ove godine gradnja tvornice bude završena", rekao je Dnevnikov izvor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara