Naoružani muškarac zatočio riječkog gradonačelnika i novinare

JUTROS oko 10 sati naoružani muškarac s kalašnjikovim i dvije bombe ušao je u zgradu Gradskog poglavarstva i upao na sjednicu gradskog Vijeća, te je sve prisutne zadržao za taoce, a od prisutnih kamermana zatražio da nastave sa snimanjem.

>>Kratak audio zapis razgovora otmičara i riječkog gradonačelnika možete poslušati ovdje

Kako saznaje e-rijeka.com muškarac je nakon pola sata priveden, no poručio je da će se vratiti sa zoljom. Razlog njegova nezadovoljstva je građevinsko zemljište koje je kupio na području Rijeke, a koje više nije u zoni gradnje, već je ta zona prenamijenjena u zelenu površinu.

Iz operativnog dežurstva Policijske uprave primorsko-goranske doznaje se da je uhićen J. Š. (1969.) iz Rijeke koji je priveden na kriminalističku obradu, a neslužbeno se doznaje da je riječ o Josipu Šariću.

Kako piše na stranicama grada Rijeke Šarić je odmah na ulazu u zgradu Poglavarstva pokazao oružje, zatraživši od djelatnica da napuste portu, što su one i učinile. Pri dolasku na sjednicu jasno je naglasio da je došao zbog obračuna s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i pročelnikom Miloradom Miloševićem. Nastao je muk, svi su se međusobno u nevjerici pogledavali.
Gradonačelnik je pokušavši smiriti situaciju razgovarao s ogorčenim Šarićem o njegovim zahtjevima i problemima oko zemljišta na Srdočima, kojeg je svojevremeno kupio, kada je to još uvijek bila građevna zona. U međuvremenu je donesen Prostorni plan po kojem je to zemljište postalo zeleni pojas. Šariću je Poglavarstvo ipak htjelo pomoći na način da mu je ponudilo otkup njegova zemljišta po cijeni po kojoj ga je on kupio od čak tri vlasnika.

Očito nezadovoljan tim rješenjem, po kojem je bila upitna cijena koja je određena za njegov teren, Šarić je tvrdio da su mu upropastili život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik ga je na diplomatski način pokušao uvjeriti da ovo nije način kojim će riješiti svoje probleme te da će samo još više sebi nanijeti štete. Sudeći prema riječima Šarića, on je ipak bio svjestan u što se upušta, da će završiti zbog incidenta u zatvoru, ali je zaprijetio da idući puta neće više pregovarati. U tom trenutku su u prostoriju ušli policajci, zatražili od Šarića da preda oružje, što je on nakon kratkog vremena i učinio.

Novinarka Hrvatskog radija Radio Rijeke Olga Mandić bila je nazočna incidentu u gradskom Poglavarstvu i o tome izravno izvještavala u radijski program. Prvi put javila se s mjesta događaja za trajanja incidenta, a drugi put nakon Šarićeva uhićenja.

Policijski očevid na mjestu događaja još traje.

Fotografija: e-rijeka.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara