NAORUŽANI PROSVJEDNICI U GAZI ZAUZELI GUVERNEROV URED

Maskirani naoružani napadači zauzeli su u nedjelju urede guvernera na jugu pojasa Gaze i traže odštetu za izraelske napade, a taj incident potvrda je opće rasta bezakonja u tom području.

Pojas Gaze zadnjih je tjedana zahvaćen dosad neviđenim unutrašnjim nasiljem jer prosvjednici traže da predsjednik Jaser Arafat stane na kraj korupciji, a traje i borba za kontrolu uoči najavljenoga izraelskog povlačenja s toga okupiranog teritorija.

Napadači su u nedjelju rano ujutro zauzeli guvernerov ured u Khanu Younisu i traže odštetu od Arafatove Palestinske samouprave.

Ne tvrde da su predstavnici neke od gerilskih skupina koje sudjeluju u već četverogodišnjem ustanku, već kažu da su iz četvrti u kojoj su prošli tjedan izraelske snage uništile dva stambena blok.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo kuće za beskućnike", rekao je glasnogovornik napadača Abu Muhajed.

Uz tvrdnju da se tim kućama služe gerilci za napade, izraelske su snage prošli tjedan dinamitom srušile dva bloka u kojima su živjeli deseci obitelji. Izraelski se napad dogodio nakon eksplozije autobusa u kojem je u gradu Beershebi poginulo 16 ljudi.

(Hina) xvm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara