NAPAD NA ALBANSKE VOJNIKE I IRAČKE POLICAJCE U MOSULU

Albanski vojnik, član koalicijskih snaga u Iraku, ranjen je zajedno s još 11 Iračana u napadu granatom na grad Mosul u sjevernom dijelu zemlje, objavila je u utorak američka vojska.

"Skupina albanskih vojnika je 15. rujna u gradu Mosulu napadnuta u 16.00 sati granatom", izjavio je glasnogovornik vojske George Krivo.

Arapska televizijska postaje al-Arabiya, koja je prenijela vijesti o napadu na policiju u gradu Mosulu te na policiju u pokrajini Diyala, javlja da meta naoružanih Iračana sve više postaju irački policajci uz koalicijske vojnike.

U Fallujahu na zapadu zemlje ubijen je lokalni šef policije u svome automobilu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Televizijska postaja al-Jazeera, pozivajući se na očevice, javila je da su tijekom protekle noći na autocesti zapadno od Bagdada protuoklopnim projektilima uništena dva američka tenka.

Glasnogovornica američke vojske rekla je da se u pritvoru nalazi oko 4,000 Iračana koji su se oduprli okupacijskim snagama. Ti takozvani sigurnosni zatvorenici zatočeni su odvojeno od "običnih" kriminalaca, rekla je glasnogovornica. Optuženi su za "pripadnost skupinama otpora i napade na koalicijske vojnike".

U međuvremenu su se protiv takvih kvalifikacija oglasile i skupine za zaštitu ljudskih prava koje smatraju da su optužbe za "ugrožavanje američkih vojnika" previše nejasno definirane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara