Napadač iz Gjure2 lažno se predstavio policiji, radi se o odbjeglom razbojniku

POLICIJSKIM očevidom utvrđeno je kako su nepoznati vandali, koji su sa sjekirama, noževima i macolama došli u zagrebački klub Gjuro2 , iz kojeg je sat vremena ranije izbačen jedan od njih, zaštitare kluba stjerali u podrumski prostor u kojem se nalaze prostorije za goste.

Dolaskom do navedene prostorije oružjem su razbili vrata i tada je prema njima nepoznati počinitelj ispalio više hitaca. Prema neslužbenim informacijama radilo se o zaštitaru kluba.

Kako se doznaje mladić koji je izbačen iz kluba, lažno se predstavio policiji kao Marko Janošević. Radi se o 24-godišnjem Borisu Vosmiku za kojim su raspisane dvije tjeralice, doznaje Večernji.

Sve je počelo tako što je 24-godišnji Vosmik, nakon što je oko 3 sata zbog nedoličnog ponašanja izbačen iz kluba, na izlazu zaštitarima kazao kako će "se vratiti sa Sliškovom rodbinom", što se sat vremena kasnije i obistinilo. Vosmik se u klub iz kojega je ranije izbačen vratio s desetak prijatelja naoružanih sjekirama, noževima i palicama.

Počevši sjekirama lupati po metalnim vratima koje su zaštitari zatvorili ne bi li nasilnike spriječili da uđu u dvorište, Vosmik je s prijateljima koji su navodno iz Dubrave, ipak uspio provaliti vrata. Nakon ulaska u dvorište kluba, skupina delikvenata pokušala je ući i u sam klub.

U pucnjavi lakše je ozlijeđen Vosmik zadobivši izlaznu prostrijelnu ranu, dok je teže ozlijeđen 30-godišnji garderobijer kluba Igor Marinović. On je zadobio prostrijelnu ozljedu desne natkoljenice, te ustrijelne rane u predjelu lijeve potkoljenice i lijevog bedra.

Nakon pucnjave Vosmik je s mladićima napustio klub no ubrzo je zatečen u osobnom automobilu svoga prijatelja, da bi potom bio prevezen u KB Dubrava gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Policija je u međuvremenu privela osam mladića u dobi od 19 do 23 godine koje se sumnjiči da su sudjelovali u neredima. Nad njima je provedena kriminalistička obrada, te su uz kaznenu prijavu, dovedeni u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Kaznena prijava protiv osumnjičenog Vosmika podnijeta je redovnim putem budući je isti hospitaliziran u KB Dubrava.

Kriminalistička obrada se nastavlja u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja ubojstva u pokušaju.

A.H.
Foto: M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara