Napadač iz Pariza je pljačkao po Njemačkoj i Luksemburgu, koristio je sedam različitih imena

Napadač iz Pariza je pljačkao po Njemačkoj i Luksemburgu, koristio je sedam različitih imena

Foto: FAH

OTISCI prstiju muškarca ubijenog u četvrtak u Parizu nakon što je pokušao napasti policijsku postaju odgovaraju otiscima muškarca osumnjičena da je sudjelovao 2013. u nasilnoj krađi u Luxembourgu, objavilo je luksemburško pravosuđe.

"Može se potvrditi da otisci prstiju te osobe odgovaraju otiscima osobe osumnjičene da je sudjelovala 16. listopada 2013. u nasilnoj krađi (otimanje ručne torbice) kao suučesnik", priopćeno je.

Istraga u Luksemburgu nije dovela do okrivljavanja tog muškarca koji je u četvrtak ubijen kad je pritrčao policajcima ispred pariške policijske postaje mašući mesarskim nožem i noseći lažni eksplozivni prsluk.

S obzirom na te činjenice, luksemburške vlasti objavile su u ponedjeljak da su pokrenule novu istragu "o mjestu boravka i identitetu" muškarca u svojoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačke vlasti tijekom vikenda su objavile da je poginuli živio u prihvatilištu za azilante u Njemačkoj te putovao Europom od 2011. Imao je "kriminalnu prošlost", naglasio je njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere.

Njegov francuski kolega Bernard Cazeneuve pozvao je pak "na oprez" glede informacija njemačke policije. "Ono što danas znamo jest da je nesumnjivo tuniskog podrijetla, ime mu je Tarek Belgacem te je boravio u nekoliko zemalja Europske unije, Luksemburgu, Švicarskoj, Njemačkoj", izjavio je on u nedjelju.

Po luksemburškom sudskom izvoru prezime pod kojim se identificirao 2013. u Luxembourgu nije Tarek Belgacem nego Mohammed Salah.

U Njemačkoj, gdje je počinio različite kriminalne radnje, predstavljao se s najmanje sedam različitih imena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara