Napadač iz Pariza se lažno predstavio kao Marokanac, posjedovao njemačku SIM karticu

Napadač iz Pariza se lažno predstavio kao Marokanac, posjedovao njemačku SIM karticu

Foto: FAH

MLADIĆ ubijen u četvrtak u Parizu na godišnjicu terorističkih napada na satirički časopis Charlie Hebdo naoružan kuhinjskim nožem i lažnim eksplozivom, posjedovao je njemačku karticu SIM i vjerojatno se lažno predstavio kao Marokanac pri uhićenju prije nekoliko mjeseci, pokazuje istraga u petak.

Pariški istražitelj Francois Molins rekao je da je muškarac kojega je ubila policija dok je prijetio lažnim pojasom s eksplozivom vjerojatno dao lažni identitet kada je prije nekoliko mjeseci bio uhićen na jugu Francuske.

"Ne vjerujem da je taj identitet točan", rekao je Molins koji je također izvijestio da je ubijeni uza se imao njemačku SIM karticu za mobitel.
 
Agencija dpa prenosi iz Berlina da je njemačko ministarstvo unutarnjih poslova odbilo komentirati moguće veze s Njemačkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istraga je u četvrtak, nakon što je ubijen, objavila da se predstavio kao beskućnik Ali Salah, Marokanac rođen 1995. u Casablanci kada je bio priveden u istrazi krađe u Varu na jugu Francuske.
 
Taj identitet proturječi pisanom papiriću koji je ima uza se i na kojem stoji da je Tunišanin,  Tarek B., rekao je Molins. 

Prema tom papiriću ubijeni je prisegnuo na odanost Abuu Bakr-Al-Bagdadiju, vođi takozvane Islamske države, navode istražitelji. Svoj čin, prema pisanom papiriću, opravdava osvetom zbog "napada na Siriju".
IS od džihadista traži da uz sebe nemaju valjane identifikacijske isprave čime bi olakšali istragu inspektorima.

"Prijava lažnog identiteta je također način na koji počinitelji žele zametnuti tragove", navodi policijski izvor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara