Napadač na Ćaletu profesionalac obučavan za atentat?

SUVLASNIK Nove TV Ivan Ćaleta lakše je ranjen iz vatrenog oružja u ponedjeljak navečer oko 21 sat u užem središtu Zagreba i nakon toga je sam potražio pomoć u Kliničkoj bolnici "Dubrava", gdje je utvrđeno da zadobio prostrijelne rane lijeve i desne potkoljenice, što je navelo na zaključak da se radi o vrhunskom strijelcu, kojih je u Hrvatskoj malo, piše Jutarnji list.

Očevidom je dosad utvrđeno da je napadač na Ćaletu, koji je pješačio prema svom automobilu, pucao iz Lopašićeve ulice pištoljem zasad nepoznate marke i kalibra. Kroz nekoliko dana očekuju se podaci o pištolju, jer je policija na mjestu događaja pronašla čahure.

Budući da su pištolji relativno neprecizna oružja, špekulira se da je napadač želio samo zaplašiti Ćaletu. Ako se kriminalističkom obradom pokažu istinitima glasine da je napadač namjerno Ćaleti nanio lakše ozljede, bivši službenik MUP-a i policijski svjetski prvak u praktičnom pucanju iz pištolja Dubravko Gvozdanić izjavio za Jutarnji da bi strijelac mogao biti vrhunski profesionalac treniran za atentat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik uprave Nove TV Ivica Blažičko izjavio je kako je "jasno što znači ako netko puca u noge i to je vjerojatno poruka".

Uz suvlasništvo u Novoj TV, Ćaleta posjeduje dionice bosanskohercegovačkog OBN-a i slovenskog TV3. Vlasnik je nekoliko tvrtci (Global komunikacije među ostalima), a smatra se da ima utjecaja i u tvrtci GRP Media, te još nekima sličnih djelatnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara