Napadi radikala na srbijansku ministricu zbog hrvatskog podrijetla

HRVATSKI grb tiskan uz ime srbijanske ministrice poljoprivrede Ivane Dulić Marković na letku kojim se kritizira rad stranke G17 plus najnoviji je napad Srpske radikalne stranke na ministricu zbog njezina hrvatskog podrijetla.

Politički pamflet SRS-a na račun Ivane Dulić Marković i stranke čija je članica dijelili su u srijedu u Novom Sadu aktivisti stranke haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Kako prenosi novosadski "Građanski list", to što je hrvatski grb tiskan uz ime Ivane Dulić Marković vijećnik radikala u novosadskoj Gradskoj skupštini Đorđe Raković objasnio je navodnom povezanošću njezine majke s HDZ-om, dodajući kako ne vidi zašto bi takav postupak mogao biti raspirivanje nacionalne mržnje.

Stranka G17 plus osudila je akciju novosadskih radikala zbog letka fašističkog sadržaja te je najavila da će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu.

Odvjetnik Srđan Simikić rekao je za "Građanski list" da se tiskanje takvog letka može okvalificirati kao "izazivanje nacionalne mržnje" i kao "govor mržnje".

Tiskanje i dijeljenje letka posljednji je među napadima SRS-a na ministricu Ivanu Dulić Marković i njezinu obitelj, kojima su izloženi zbog hrvatskog podrijetla.

Komentirajući napade, ministrica Ivana Dulić Marković izjavila je za Radio Suboticu kako je to za nju strašno jer nije riječ o napadu na ono što ona radi, nego na ono što ona jest, a na što je ponosna.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara