Napao ga piton: Dvogodišnji Australac za dlaku izbjegao smrt

Foto: Ilustracija

DVOGODIŠNJI australski dječak za dlaku je izbjegao smrt nakon što ga je napao piton koji se omotao oko njegova tijela i pokušao ga zadaviti, javlja agencija AFP.

U trenutku kada ga je napala velika zmija, koja ga je ugrizla za nožicu i počela se omatati oko njegova tijela mališan se u dvorištu svog doma na sjeveru Australije igrao s loptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dječakova majka začula je glasan vrisak, a kada je dotrčala u dvorište ugledala je strašan prizor; njezina sinčića piton je grizao za nogu i bio je omotan oko cijelog njegovog tijela te je počeo stezati dječaka.

Ona nije uspjela osloboditi dijete iz smrtonosnog zmijskog obruča, a kada su čuli njezin plač i pozive u pomoć dotrčali su i susjedi koji su proždrljivog gmaza uspjeli maknuti s dječaka. Dvogodišnjak je zadobio četiri ugrizne rane na nozi, a kako piton nije otrovan nakon 24-satnog promatranja pušten je na kućnu njegu.

Pitoni mogu narasti i do nekoliko metara duljine, a uglavnom obitavaju u tropskim predjelima u razdoblju između listopada i travnja, no lokalni australski veterinar Rod Gilbert rekao je da je ovo prvi put da čuje da je jedan piton napao dijete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara