Napuštena beba u Sheltonu umrla jer policija uopće nije provjerila je li živa

Napuštena beba u Sheltonu umrla jer policija uopće nije provjerila je li živa

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

NAPUŠTENO novorođenče, pronađeno u torbi na stepenicama džamije u britanskom gradu Sheltonu u distriktu Stoke-on-Trent, umrlo je na hladnoći jer policija punih 80 minuta nije našla za potrebno provjeriti diše li beba ili doista imaju posla s mrtvim tijelom, prenosi danas britanski Daily Mail.

Bebu položenu u putnu torbu ostavljenu na stepenicama gradske džamije pronašla je u subotu ujutro lokalna učiteljica, koja je odmah obavijestila policiju. U torbi su bile i dvije novčanice od po 10 funti i na komadu papira napisana poruka "Molim vas pokopajte ga!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čini se da je poruka zbunila policajce, koji su stigli na mjesto događaja, ogradili stepenište i odmah krenuli istraživati tijelo, no nitko se nije sjetio provjeriti diše li beba i je li možda još živa.

Nakon punih 80 minuta, prema izjavama svjedoka, netko je od policije viknuo da je dijete živo, nakon čega je pozvana hitna medicinska pomoć koja je bebu odvezla u bolnicu, no zbog pothlađenosti je novorođenče umrlo sat vremena po dolasku u bolnicu. Temperatura u Sheltonu toga se dana spustila na pet stupnjeva Celzijevih.

Policija u obližnjem Staffordshireu slučaj je prijavila Nezavisnoj komisiji za pritužbe, koja će istražiti pozadinu policijskog propusta i zbog čega policajci nisu provjerili je li beba živa. Prema policijskim izvješćima smrt novorođenčeta za sada se vodi kao "neobjašnjena".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara